Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bananowe placuszki na mleku kokosowym"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 51
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 251
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5408
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 51
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 251
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5408
Składniki
35 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji 2,30 zł • Przepis na 3-4 porcje
Miksuję banany z jajkami, dodaję do mąki wymieszanej ze szczyptą soli. Stopniowo wlewam mleko kokosowe i dokładnie mieszam, aby uzyskać jednolite gładkie ciasto. Ciasto wkładam do lodówki na ok. godz. Po upływie tego czasu jeszcze raz miksuję .
Na patelni rozgrzewam olej, wylewam niewielkie porcje ciasta. Smażę z dwóch stron na złoty kolor. Osączam z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podaję ciepłe, ułożone w stos, przełożone plasterkami banana, polewam miodem (lub syropem klonowym).
Bernadeta Potocka z JasłaŹródło: Kobieta i życie