Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bananowy ryż na mleku"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
Ryż przepłucz na sicie, wrzuć do garnka z lekko osolonym wrzątkiem i ugotuj na miękko według przepisu podanego na opakowaniu. Osącz na sicie. Z powrotem włóż do rondla.
Ugotowany ryż połącz z mlekiem kokosowym. Dodaj cukier waniliowy, wymieszaj. Ogrzewaj razem jeszcze kilka minut. Dopraw do smaku odrobiną cukru. Banany sparz, obierz ze skórki, pokrój w plasterki. Ryż rozłóż do miseczek, na wierzchu ułóż plasterki bananów. Całość oprósz cynamonem. Dekoruj laskami.
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 360 kcal, cena 3 zł.Źródło: Świat kobiety