Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Baranki z sezamem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Składniki
Przygotuj tradycyjne ciasto drożdżowe. Wyrośnięte, podziel na 3 części. Jedną zagnieć z kakao. Rozwałkuj, posmaruj żółtkiem, posyp sezamem. Zwiń, potnij na 15 kawałków.
Drugą część przygotuj tak samo, posyp makiem. Zwiń w rulon, potnij jak wyżej. Z krążków ciasta złóż 2 baranki, z migdałów zrób oczy. Z reszty ciasta ulep głowy, uszy, ogony. Posmaruj żółtkiem. Piecz 20 min w 175°C.
Porcje 20. Przygot. 140 min. Cena 0,90 zł. Kalorie 295.
<strong>Przepis przysłała Elżbieta Krakowska z Waplewa</strong>Źródło: Bella Relaks