Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bardzo mocno czekoladowe muffinki.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3152
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 258
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3152
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 258
Składniki
Jednej misce mieszamy składniki suche: mąka, kakao, cukier biały i trzcinowy, sodę oraz proszek do pieczenia. W drugiej większej misce mieszamy składniki mokre. Na początek jajka mieszamy z jogurtem naturalnym, gdy już będą dokładnie wymieszane dodajemy mleko oraz stopione przestudzone masło.
Następnie do mokrych składników dodajemy składniki suche. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę. Wszystko krótko mieszamy. Ciasto wykładamy do papilotek (12 sztuk) pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.