Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba zdrowiej się nie da
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 206
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 153
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 449
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 206
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 153
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 449
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku. Dodajemy 2 łyżeczki cukru i 2 łyżki mąki. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut do wyrośnięcia. Jajka roztrzepujemy z pozostałym cukrem. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, olej kokosowy rozpuszczony, wlewamy zaczyn i całość wyrabiamy aż ciasto będzie gładkie i dobrze napowietrzone. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 10-15 minut. Wiórki rozdrabniam w blenderze, dodaję resztę składników i ugniatam. Ciasto drożdżowe przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy owoce i kruszonką. Piec ok 40 - 45 minut w temperaturze 180 stopni.
więcej przepisów: https://kazimierzdieta.wordpress.com/