Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Barszcz czosnkowy na żytnim zakwasie"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9223
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 219
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 491
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9223
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 219
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 491
Składniki
Zakwas: mąkę zalej litrem przegotowanej, ciepłej wody. Wyrób. Dodaj rozgnieciony czosnek, przyprawy i chleb. Przykryj gazą. Odstaw na 3-5 dni w ciepłe miejsce.
Cebule przekrój, opal nad ogniem. Buraki obierz, pokrój. Warzywa zalej wodą, dodaj przyprawy, ugotuj. Wlej pół litra zakwasu, zagotuj. Przypraw. Ewentualnie lekko ozdób śmietaną.
Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie