Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz na buraczkach kiszonych"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 576
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22692
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 576
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22692
Składniki
Buraczki dokładnie umyj, obierz, pokrój na plasterki. Włóż do kamiennego garnka lub słoja, dodaj obrany czosnek i przyprawy, zalej letnią przegotowaną wodą tak, aby buraczki były w niej zanurzone. Na wierzchu ułóż kawałki chleba żytniego.
Przykryj gazą, odstaw w ciepłe miejsce na 4-5 dni. Ukiszony barszcz przecedź. Wlej do garnka, rozcieńcz wywarem jarzynowym (a przy innych okaz jach rosołem) w zależności od ilości gości. Barszczyk zagotuj. Przypraw solą i pieprzem. Podawaj z uszkami.
Można go ugotować 2-3 dni wcześniej i przechowywać w lodówce bez pasteryzowania.Źródło: Chwila dla Ciebie