Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Batonik z ziarnami"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20668
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5190
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 55
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20668
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5190
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 55
Składniki
25 min • Porcja 440 kcal • Koszt porcji 0,80 zł • Przepis na 10 porcji
Płatki kukurydziane kruszę, zalewam sokiem z grejpfruta. Czekolady topię z mlekiem na parze. Od razu dodaję pokruszone płatki, andruty oraz posiekane orzechy i ziarna.
Dokładnie mieszam. Ciepłą masę wykładam na folię aluminiową i formuję długi baton. Owijam go folią, wkładam do lodówki, by masa zastygła. Przed podaniem kroję baton w plastry.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>Źródło: Kobieta i życie