Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne batoniki. Warto spróbować :)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9773
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 242
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9773
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 242
Składniki
Migdały wysypać do rondelka, sparzyć i pozostawić w wodzie na kilka minut. Odsączyć. Ostudzić i zdjąć z każdego skórkę.
Migdały pokroić w słupki lub na kawałki. Świeży imbir obrać i zetrzeć na tarce.
Masło rozpuścić z miodem i cukrem. Mieszać, aż cukier się rozpuści. Wsypać migdały, imbir - gotować około 5 minut, cały czas mieszając.
Gorącą masę wlać na blachę wyłożoną pergaminem. Gdy masa przestygnie, pokroić ją w prostokąty, odstawić do wystudzenia.
Czekoladę połamać na kawałki i stopić. Batoniki zanurzać do połowy w czekoladzie.