Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, słodki deser dla całej rodziny
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 235
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 530
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 235
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 530
Składniki
Białka wrzucić do miski, wsypać szczyptę soli. Ubijać na największych obrotach. Gdy piana będzie prawie ubita wsypywać stopniowo cukier. Gdy cukier się rozpuści dodać cukier puder i wymieszać. Wyłożyć na blachę papier do pieczenia, wyrzucić ubite białka, ułożyć delikatnie łyżką. Suszyć około 3 godziny w 100 stopniach. Po wysuszeniu wystudzić w uchylonym piekarniku.
Borówki wrzucić do garnka i zaczekać, aż się rozgotują. Dodać mąkę ziemniaczaną i energicznie wymieszać, tak aby nie powstały grudki. Wystudzić i polać nią ostudzoną bezę.