Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bezglutenowa panna cotta"
Polecam.
Odsłon: 411
Szybka i smaczna
Odsłon: 14842
Polecam.
Odsłon: 411
Szybka i smaczna
Odsłon: 14842
Składniki
Żelatynę namocz w zimnej wodzie. Wanilię przetnij wzdłuż na pół. Śmietanę, mleko, wanilię i cukier umieść w rondelku. Gotuj na wolnym ogniu i doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia i wyjmij laskę wanilii. Arkusze żelatyny odcedź i dodaj do masy, ciągle mieszając. Masę przelej do silikonowej formy i odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Za pomocą obieraczki do warzyw przygotuj wiórki z mlecznej i białej czekolady. Ciemną czekoladę rozpuść w rondlu z łyżką wody. Rozgrzej patelnię i upraż posiekane orzechy. Panna cottę polej czekoladą, posyp orzechami i udekoruj wiórkami czekoladowymi.
Czas przygotowania: 140 minut. Poziom: średni.Źródło: TV14