Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na bezglutenowe babeczki kokosowe z polewą czekoladową, serdecznie polecam :-)
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 112
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 12562
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 73
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 40
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 112
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 12562
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 73
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 40
Składniki
1. Masło roztapiamy w rondelku i pozostawiamy do wystygnięcia. 2. Wszystkie suche składniki mieszamy w misce. 3. Dodajemy dwa żółtka i mieszamy. Białka osobno, później ubijemy z nich pianę. 4. Dodajemy rozpuszczone i wystudzone masło i mleko na wyczucie. Może być potrzebne trochę więcej lub mniej, w zależności od konsystencji ciasta. Mniej więcej 100 ml powinno wystarczyć. 5. Z białek z odrobiną soli ubijamy pianę na sztywno i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy. 6. Przygotowujemy 12 papilotek, które zapełniamy do 2/3 wysokości. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. 7. Wkładamy babeczki do nagrzanego piekarnika na środkową półeczkę i pieczemy przez ok. 25-30 minut z grzaniem góra-dół lub z termoobiegiem. Następnie, gdy babeczki stygną przygotowujemy polewę. Wszystkie składniki rozpuszczamy w rondelku i polewamy babeczki, oprószamy wiórkami i gotowe :-)