Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezowe koszyczki to rewelacyjny i smaczny pomysł na dekorację świątecznego stołu
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 408
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 213
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 92
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 2010
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 2798
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 10466
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 408
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 213
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 92
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 2010
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 2798
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 10466
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać przesiany cukier puder i cukier waniliowy
Masę przełożyć do szprycki (albo do foliowej torebki, po czym odciąć jej róg). Na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem blachę wyciskać ciastka w kształcie ślimaków, z wysokim brzegiem
Piec je w letnim piekarniku, aż będą całkiem suche. Do "koszyczków" włożyć kolorowe jajeczka z cukru