Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bezowe serce z malinami"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 23
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 97
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 23
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 97
Składniki
Dużą blachę (najlepsza jest ta z piekarnika) wyłóż papierem do pieczenia. Narysuj na nim 2 duże serca. Włącz piekarnik i nagrzej go do temperatury 150°C.
Białka ubij na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli oraz octu winnego. Ubijając, syp porcjami cukier puder. Ubijaj do chwili, aż piana stanie się lśniąca.
Wsyp barwnik spożywczy, wymieszaj. Wyłóż masę na narysowane serca. Piecz 15 minut. Zmniejsz temperaturę do 100°C i piecz jeszcze pół godziny. Wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i pozostaw, aż bezy ostygną.
Ubij śmietanę z cukrem i śmietan-fiksem. Rozłóż krem na bezowych sercach. Udekoruj owocami. Jeśli masz mało czasu, kup gotowe spody bezowe i posmaruj je bitą śmietaną.Źródło: Kurier TV