Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bezowo-owocowe pucharki"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 185
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1398
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 185
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1398
Składniki
Białka ubij na sztywno. Dalej ubijając, dosypuj cukier puder i skrobię. Wlej kilka kropli aromatu migdałowego. Pianę przełóż do rękawa cukierniczego. Wyciśnij na blachę kleksy. Susz beziki w 120 st. 90 min.
Zamrożone wiśnie posyp brązowym cukrem, duś w rondelku 10 min, ostudź. Kremówkę ubij na sztywno. Jogurt zmiksuj z cukrem (do smaku), wymieszaj z ubitą kremówką.
Tuż przed podaniem nakładaj do pucharków na przemian beziki, owoce i krem śmietanowy.
Czas ok. 110 min; porcja – 350 kcal, cena 2,70 zł.Źródło: Świat kobiety