Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Białe muffinki"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Miękkie masło zmiksuj z cukrem. Dalej miksując, dodawaj jajka, mąkę, proszek do pieczenia i posiekane migdały. Wlej 70 ml likieru amaretto i mleko. Starannie połącz. Napełnij foremki do muffinek.
Z marcepanu uformuj 18 kulek. Umieść je w cieście pośrodku każdej mufinnki. Piecz ok. 20 min w 160 st. Gotowe muffinki wyjmij z foremek, ostudź. Białą czekoladę rozpuść w gorącej kąpieli wodnej. Polej muffinki i dowolnie udekoruj.
czas ok. 30 min; porcja – 290 kcal, cena 1 złŹródło: Świat kobiety