Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Białe szparagi w majonezowym sosie"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20650
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5186
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20650
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5186
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Przygotuj sos: ogrzej do temp. pokojowej. Żółtka utrzyj z musztardą na gładką masę. Cienkim strumieniem wlewaj porcjami olej, cały czas energicznie mieszając.
Gdy sos zacznie gęstnieć, wlej po większej porcji oleju, nieustannie mieszając. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec ubij białka na pianę i delikatnie połącz z sosem. Sos nakryj i wstaw do lodówki.
Szparagi obierz. Wodę osól, posłodź, dodaj sok z cytryny, włóż szparagi i gotuj ok. 20-25 minut do miękkości. Odcedź i podaj z sosem. Możesz serwować np. z wędliną, ziemniakami itd.Źródło: Świat kobiety