Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biały barszcz na szybkim wywarze z kiełbasy"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 205
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8942
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 145
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 293
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 205
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8942
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 145
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 293
Składniki
Kiełbasę zalej wodą i krótko obgotuj na małym ogniu (ok. 10 min od momentu, gdy zawrze). Wyjmij kiełbasę, a do wywaru włóż warzywa i dodaj przyprawy. Ugotuj. Dodaj czosnek pokrojony w plasterki i zakwas (lub sok z cytryny) i gotuj chwilę. Z mąki i śmietany zrób zaprawkę (połącz, dolej wywaru i wymieszaj), zabiel zupę. Przecedź, dopraw majerankiem.
Na głębokich talerzach lub w miseczkach rozłóż pokrojone jajka i kiełbasę, zalej zupą. Dla zaostrzenia smaku możesz dodać surowe wiórki chrzanu.Źródło: Świat kobiety