Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biały krem z warzyw"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 65
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 65
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Z masła i mąki przygotuj zasmażkę. Zalej letnim bulionem, rozbełtaj trzepaczką i zagotuj. Pokrój marchew, pietruszkę i brukselkę. Warzywa wsyp do wrzącego bulionu i gotuj przez 10 minut.
Następnie dodaj groszek i gotuj jeszcze przez 5 minut. Dodaj śmietanę, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Posyp szczypiorkiem.Źródło: TV14