Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 185
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 197
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 185
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 197
Składniki
Białka ubic z cukrem i cukrem waniliowym,dodać żoltka,make przesianą z proszkiem do pieczeniai na końcu masło i olejek waniliowy. Ciasto podzielic na 3 czesci.
Do jednej dodac orzechy,do drugiej kakao,do trzeciej mak(nie parzyc i nie mielic).Ciasto ulożyć kolejno na wytluszczona i wysypaną tartą bulka formie.Piec 50 minut w tem.200 stopni c.Ostudzone,mozna polac polewa czekoladową.