Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bigos klasztorny"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 29
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 27
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 29
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 27
Składniki
Poszatkuj i ugotuj białą kapustę, wrzucając ją do wrzątku. Kapustę kiszoną posiekaj, aby jej włókna nie były zbyt długie, następnie ugotuj i odcedź. Jeśli jest zbyt kwaśna, ponownie obgotuj i odcedź.
Okrawki z dziczyzny podziel w drobne kawałki i duś do miękkości w osobnym naczyniu. Boczek, kiełbasę i jedną cebulę pokrój w kostkę i podsmaż. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy.
Połącz w jednym garnku wszystkie . Dodaj suszone grzyby, pokrojone w kostkę jabłko, suszone śliwki, niewielką ilość wody, wino, posiekaną cebulę i czosnek, ziele angielskie i liście laurowe, starty w dłoniach majeranek.
Gotuj ok. godziny, od czasu do czasu mieszając, aby się nie przypaliło. Najlepszy jest bigos gotowany przez trzy dni.Źródło: Olivia