Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bigos z cukinii"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 722
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 722
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posoloną ułóż na sitku. To samo zrób z obraną marchwią Przełóż ją do miski.
Cebulę pokrój w piórka, po czym zeszklij ją na rozgrzanym oleju. Dołóż marchewkę i smaż kilka minut.
Następnie dodaj cukinię, podlej całość szklanką wody i dolej koncentrat wymieszany z papryką. Duś do czasu, aż warzywa zmiękną.
?Wtedy dołóż pokrojoną w plastry kiełbasę.
Gotowy bigos dopraw solą i pieprzem. Najlepszy będzie następnego dnia, kiedy wszystkie się przegryzą.
Czas przygotowania: 80 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 370. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax