Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bigos z fasolki szparagowej i cukinii"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 95
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13916
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 24
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 127
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 188
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 95
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13916
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 24
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 127
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 188
Składniki
Fasolkę, oczyszczoną z końcówek i pociętą w kawałki, gotuję do miękkości z pokrojoną w kostkę marchwią, liściem laurowym i zielem. Odcedzam.
Cebulę kroję w półplasterki i szklę na oliwie, dodaję pokrojoną w talarki kiełbasę, chwilkę podsmażam.
Z cukinii usuwam pestki, miąższ kroję w kostkę. Duszę go w małej ilości wody (ma być jędrny), przyprawiam.
Następnie łączę cukinię z resztą składników, dodaję koncentrat i chwilę razem duszę. Doprawiam do smaku. Przed podaniem posypuję posiekaną natką.
40 min • Porcja 80 kcal • Przepis na 2-3 porcje
Tylko 1,30 zł za porcję.Źródło: Kobieta i życie