Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bigos z wędliną"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1104
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11354
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1104
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11354
Składniki
Żeberka zalej wodą, gotuj do miękkości. Mięso oddziel od kości, pokrój (wywar zachowaj). Kapusty poszatkuj. Zalej do połowy wodą, gotuj kilka minut.
Odcedź, zalej wywarem z żeberek, dodaj żeberka, przyprawy, pokrojone marchewki, gotuj bez przykrycia do miękkości.
Kiełbasę i boczek pokrój, podsmaż. Dodaj do kapusty. Łyżkę smalcu stop, dodaj mąkę, połącz. Dodaj do bigosu, posyp koperkiem, wymieszaj, przypraw.
<strong>Przepis przysłała Teresa Strużewska z Popielarni.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie