Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bigos z żurawiną i marchewką"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Opłukaną kapustę siekam, wkładam do dużego garnka. Dodaję starte marchewkę i pietruszkę. Zalewam wrzątkiem do wysokości kapusty, dodaję liście laurowe, ziele angielskie, wstawiam na mały ogień.
Gotuję do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Wędliny i mięso kroję, podsmażam na oleju. Podsmażam również posiekaną cebulę. Z ugotowanej kapusty odlewam nadmiar wody, dodaję wcześniej namoczone grzyby, wędliny, mięso, cebulę.
Dodaję przyprawę do bigosu, pokrojone w paski śliwki i żurawinę. Gotuję 30-40 minut.
Ten bigos ma wspaniały aromat i winny smak. Elżbieta Pawelec z ElblągaŹródło: Kobieta i życie