Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bigosik po wielkopolsku"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 291
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 49
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 291
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 49
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Kapustę pokrój. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę i kapustę. Smaż na dużym ogniu, ciągle mieszając. Po 5 min zdejmij z ognia. Wymieszaj z gałką, solą i pieprzem.
Ziemniaki obierz, pokrój na cienkie plasterki. Formę do zapiekania natrzyj przekrojonym czosnkiem i masłem. Pieczeń pokrój w kostkę.
Ułóż pierwszą warstwę ziemniaków tak, by zachodziły na siebie na ok. 1 cm. Następnie rozłóż: połowę mięsa i kapusty, połowę pozostałych ziemniaków, resztę mięsa, kapusty, ziemniaków. Śmietankę połącz z serem. Polej ziemniaki. Piecz 60 min w 190°C. Posyp natką.Źródło: Naj