Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser niczym z cukierni ;)
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 176
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 97
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1789
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 57
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 176
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 97
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1789
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 57
Składniki
Białka ubijamy ze szczyptą soli, do sztywnej piany dodajemy po odrobinie cukru, a następnie żółtka. Łączymy z przesianymi. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, nakładamy masę w 4 miejscach i rozsmarowujemy tworząc podobne wielkości. Posypujemy drobno pokruszonymi płatkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180⁰C przez ok 9 minut. Jeszcze ciepłe delikatnie odrywamy i układamy np. na szklankach, by nabrały odpowiedniego kształtu. Lekko studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, nadziewamy biskwity i dekorujemy owocami. Całość posypujemy cukrem pudrem.