Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkopciki z patelni"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 489
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24478
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 489
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24478
Składniki
Sposób przygotowania: 1.Truskawki płuczę, usuwam szypułki. Kilka kroję w plasterki, a resztę miksuję. Mus przekładam do garnka. Dodaję cukier żelujący. Gotuję dżem wg przepisu na opakowaniu cukru.
Żółtka ucieram z cukrem. Białka ubijam, łączę z żółtkami. Do masy przesiewam mąkę z proszkiem, mieszam.
Rozgrzewam patelnię z teflonu. Nakładam porcje ciasta, smażę biszkopty. Podaję z dżemem i truskawkami.
<strong>Przepis nadesłała pani Wanda Niezgoda z Inowrocławia</strong>Źródło: Tina