Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Biszkoptowiec z pianką"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 108
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 860
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1506
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 108
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 860
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1506
Składniki
Biszkopt makowy: mąkę wymieszaj z proszkiem i makiem. Jajka rozbij, oddziel białka od żółtek, białka ubij na pianę. Partiami domieszaj cukier. Połącz z żółtkami, dosyp mąkę z makiem. Delikatnie wymieszaj. Foremkę wyłóż pergaminem, wlej ciasto, piecz ok. 35 minut w 180°C.
Krem: żelatynę rozpuść w małej ilości wrzątku. Śmietanę ubij, połącz z serkiem waniliowym i żelatyną.
ponczu wymieszaj. Blat biszkoptowy przekrój na 2 placki, nasącz ponczem. Jeden blat posmaruj połową kremu. Kolejno nałóż: biszkopt makowy, resztę kremu i drugi blat. lukru połącz. Posmaruj wierzch ciasta i dobrze je schłodź.Źródło: Naj