Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkoptowy przekładaniec z jeżynami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6331
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 317
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6331
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 317
Składniki
Przygotuj biszkopt: oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem, połącz z żółtkami. Obie mąki przesiej z proszkiem. Porcjami domieszaj do masy jejecznej. Przełóż je do foremki wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 35 minut w temp. 180 st. Odłóż do wystudzenia.
Przygotuj krem: śmietanę wymieszaj z serkiem, zagęstnikiem, cukrem pudrem i waniliowym. Ubij gęsty krem. Biszkopt rozetnij na 4 blaty. Przełóż je kremem i jeżynami. Posmaruj też wierzch i boki ciasta. Udekoruj posypką.Źródło: Tina