Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biszkoptowy tunel z kremem i owocami"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1112
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11393
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1112
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11393
Składniki
Jajka ubij lub zmiksuj razem z cukrem kryształem. Wmieszaj mąkę przesianą razem z kakao, proszkiem do pieczenia oraz skrobią.
Ciasto rozsmaruj na blasze pokrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika. Piecz około 12 min w temp. 200 st. Po upieczeniu zdejmij biszkopt z blachy, odłóż do wystudzenia, usuń pergamin.
Z upieczonego placka biszkoptowego odetnij 1/3. Resztą biszkoptu wyłóż podłużną formę na ciasto-tunel (z półokrągłym dnem).
Kremówkę ubij na sztywno z 1-2 łyżkami cukru pudru oraz z zagęszczaczem do bitej śmietany. Truskawki (ok. 20 dag) opłucz, osusz, pozbaw szypułek.
Połowę ubitej śmietany rozsmaruj na cieście. Ułóż truskawki, przykryj resztą śmietany i odkrojonym ciastem. Schłódź w lodówce.Źródło: Świat kobiety