Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Blanszowane jarzyny z indykiem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 273
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 273
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Składniki
Umyte, obrane i pokrojone marchewki i kalarepki, a także umytą fasolkę szparagową wrzucamy na dwie minuty do gotującej się wody. Wyjmujemy i natychmiast wkładamy do bardzo zimnej wody, do której wcześniej można wrzucić kilka kostek lodu. Po dwóch minutach wyjmujemy.
Umyte, osuszone mięso kroimy na dość cienkie paseczki i smażymy ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Posypujemy solą i pieprzem.
Jogurt naturalny miksujemy z sokiem z cytryny, posiekaną natką pietruszki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na półmisku układamy dekoracyjnie umyte i osuszone liście sałaty. Obok blanszowane warzywa i usmażone mięso. Polewamy sosem jogurtowym i podajemy.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji około 2,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 210 kcal Białko 13 g/Tłuszcz 11 g/Węglowodany 28 gŹródło: Rewia