Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pyszne połączenie karmelowej czekolady i kawy. Kawa w tym bloku odgrywa najważniejszą rolę. Nadaje niesamowity smak i aromat, akurat temu blokowi. Niewątpliwym atutem bloku czekoladowo-kawowego jest dodatek zmielonych herbatników. Herbatniki w tym przypadku wiążą oraz spajają całą konsystencje tego szybkiego deseru. Moja babcia, jak spróbowała tego bloku z dodatkiem kawy, aż zaniemówiła ze dziwienia, że takie słodkości można wyczarować z mleka w proszku i czekolady. Cała moja rodzina jeszcze długo zajadała się tym pysznym blokiem czekoladowo-kawowym.
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 26
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 26
Składniki
Herbatniki mielimy. Margarynę i cukier umieszczam w garnku. dodaje wodę. Zagotowuje. Czekoladę łamię na kawałki. Dodaje do gotujących się składników. Mieszam do rozpuszczenia. Studzę. Do wystudzonej masy dodaje zmielone herbatniki i mleko w proszku. Mieszam. Gotową masę umieszczam w formie keksowej. Chłodzę całą noc.
Zapraszam na mojego bloga!