Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Blok czekoladowy"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
W garnku zagotuj wodę, dodaj cukier, posiekane masło, podgrzewaj mieszając, zagotuj. Odstaw do przestudzenia. Stopniowo wsypuj mleko, cały czas mieszając. Dodaj żurawinę. Wafelki pokrój.
Formę wyłóż folią spożywczą. Na środku na dnie ułóż paski wafli, wlej część masy, na niej ułóż kolejne paski wafli.
Blok wstaw na 2 godziny do lodówki. Przed podaniem wyjmij blok z formy, odwróć dnem do góry. Czekoladę rozpuść, polej wierzch, udekoruj.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień