Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Blok czekoladowy ciastko, które zrobimy szybko i z tego co pod ręką. Blok czekoladowy kojarzy mi się z beztroskim dzieciństwem.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 76
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 116
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 76
Składniki
W większym garnku umieszczamy masło, cukier, kakao i wodę. Podgrzewamy, mieszając do rozpuszczenia i połączenia się wszystkich składników. Gotową masę zdejmujemy z palnika.
W misce kruszymy na drobno herbatniki, które wsypujemy do gorącej masy razem z mlekiem w proszku i dokładnie mieszamy.
Posiekane drobno orzechy łączymy z masą i mieszamy.
Masę przekładamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia i dekorujemy wg uznania. Mi akurat zostały okruszki herbatników i orzechów. Można również udekorować płatkami migdałów.