Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak samo dobry jak na mleku w proszku
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 151
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 306
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 151
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 306
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Herbatniki pokruszyć, ale tak aby były również większe kawałki herbatników. Mleko i cukier rozpuścić, dodać margarynę. Po rozpuszczeniu margaryny dodać kakao i wymieszać. Garnek zdjąć z kuchenki i dodać mleko granulowane. Dokładnie wymieszać, wrzucić pokruszone herbatniki i ponownie wymieszać. Masę przelać do małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Po wystudzeniu blok czekoladowy włożyć do lodówki.