Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Do podgrzanej śmietany dodaj żółtka, ubij i schłodź.
Białka z drobnym cukrem ubijaj w gorącej kąpieli wodnej ok. 5 minut, a potem odstaw i przygotuj gęstą pianę.
Twaróg połącz z cukrem pudrem i waniliowym, a następnie dodaj śmietanę z żółtkami oraz pianę z białek.
Do formy wlej część kremu, przełóż wydrylowanymi wiśniami i przykryj resztą masy. Na wierzchu ułóż herbatniki.
Wstaw lody na 5 godzin do zamrażarki. Gotowe udekoruj wiórkami i wiśniami.Źródło: Kurier TV