Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Blok orzechowo-czekoladowy"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1059
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1380
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12981
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1059
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1380
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12981
Składniki
Orzechy posiekaj. Masło rozpuść w garnku, dodaj cukier, wodę, kakao. Podgrzewaj, mieszając, do rozpuszczenia się cukru. Zdejmij z ognia, wystudź.
Herbatniki włóż do foliowej torebki, lekko pokrusz. Wymieszaj z mlekiem w proszku, wsyp do masy czekoladowej. Wymieszaj wszystko, uformuj rulon, obtocz w mieszance łuskanych orzechów.
Blok zawiń ściśle w folię spożywczą. Wstaw do lodówki na cztery godziny. Pokrój w plastry.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień