Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Blok z truskawek"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 193
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 193
Składniki
Cukier rozpuść w wodzie i zagotuj syrop. Białka ubij na sztywno, cały czas miksując, powoli wlewaj gorący syrop, aż do momentu powstania lśniącej i puszystej bezy. Połowę truskawek pokrój w małe kawałki, a pozostałe truskawki zmiksuj, by powstał mus.
Śmietanę ubij na sztywno, dodaj mus, kawałki truskawek i bezę. Całość dokładnie wymieszaj szpatułką, przełóż do formy, która jest wyłożona folią spożywczą, i wstaw do zamrażalnika na minimum 4 godziny.
Kilka minut przed podaniem wyjmij z zamrażalnika, żeby deser lodowy odtajał i dał się pokroić.Źródło: Dobry Tydzień