Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Błyskawiczne ciastka owsiane"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3223
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 326
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3223
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 326
Składniki
35 min • Porcja 380 kcal • Koszt ok. 50 gr/szt. • Przepis na 10-14 szt.
Jabłka obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. W misce mieszam mąkę, proszek do pieczenia, cukier i płatki owsiane. W rondelku podgrzewam masło z miodem – powinny się rozpuścić i połączyć. Masę lekko studzę.
Mąkę z płatkami łączę ze startymi jabłkami. Stale mieszając stopniowo wlewam masło z miodem.
Z masy formuję kulki wielkości orzecha włoskiego, układam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę lekko spłaszczam. Piekę ciasteczka 15-20 min w temp. 180oC. Zostawiam je na blaszce, aż ostygną i stwardnieją.
<strong>Justyna Cukier z Domaszna</strong>Źródło: Kobieta i życie