Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuleczki są puszyste, miękkie a ich wykonanie jest szybkie i dziecinnie proste.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 35
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1982
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 35
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1982
Składniki
Twaróg mielimy, dodajemy resztę składników i wyrabiamy gładkie ciasto. Dłonie zwilżamy olejem, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Olej rozgrzewamy do temp. 175 stopni. Kulki smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone układamy na papierowym ręczniku. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.