Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny deser lub przekąska. Posiekane migdały i płatki kukurydziane w czekoladzie. Przygotowanie trwa kilka minut, potem trzeba uzbroić się w cierpliwość, aż czekolada stężeje.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 19
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 19
Składniki
Migdaly delikatnie uprazyc na patelni bez tluszczu. Kuwerture i maslo wlozyc do miski i delikatnie rozpuscic w kapieli wodnej. Podczas kapieli wodnej miska nie moze dotykac wody, goraca para stopi czekolade. Mieszac od czasu do czasu, aby czekolada i maslo dobrze sie polaczyly. Do rozpuszczonej czekolady dodac migdaly i platki kukurydziane.
Dobrze wymieszac migdaly i platki kukurydziane az pokryja sie czekolada. Na koniec dodac troche soli. Sól wzmocni smak deseru. Wylozyc blache papierem do pieczenia i ulozyc na nim lyzka stolowa kawalki migdalów w czekoladzie. Umiescic do stezenia w lodówce lub w chlodnym miejscu.
Deser mozemy uzupelnic dodatkami w zaleznosci od naszych preferencji smakowych. Mozna do niego dodac drobno pokrojona skórke pomaranczowa, albo pieprz cayenne lub chili.