Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bomba serowo-śmietanowa"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 259
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 52
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 259
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 52
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Składniki
Do przesianej mąki dodaj kakao oraz proszek do pieczenia, wymieszaj. Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec powoli dosypując cukier. Dodaj żółtka, zmiksuj. Na koniec dodaj suche oraz czekoladę, delikatnie wymieszaj.
Płaską formę o wymiarach 28x40 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wlej 3 ciasta, wyrównaj łyżką. Pozostałe ciasto przelej do małej tortownicy (będzie to spód bomby). Piecz 12-15 min w temp. 180°C.
Żelatynę rozpuść w 1 szklanki wrzątku. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Do miski włóż twaróg, jogurt, cukier puder oraz cukier waniliowy, utrzyj mikserem. Dodaj przestudzoną żelatynę, zmiksuj. Na koniec dodaj ubitą śmietankę oraz kandyzowane owoce, delikatnie wymieszaj.
Okrągłą miskę (o średnicy około 20 cm) wyłóż dokładnie folią aluminiową. Ciasto pokrój na kawałki. Ułóż je ściśle jeden obok drugiego w naczyniu. Wylej masę serową, wierzch przykryj ostatnim kawałkiem ciasta. Wstaw do lodówki.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Porcja: 480 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie