Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Brokuł z sosem czosnkowym"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9517
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 231
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 519
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9517
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 231
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 519
Składniki
Brokuł opłucz starannie pod bieżącą wodą, podziel na różyczki. Odciętą łodygę pokrój na małe kawałki. Całość wrzuć na osolony wrzątek ze szczyptą cukru. Gotuj 5-8 minut. Odcedź na sicie, przelej zimną wodą, pozostaw do osączenia.
Pomidory opłucz, a potem osusz. Pokrój na ósemki, usuwając przy tym nasady ogonków. Umyty strąk papryki przekrój na połówki, usuń nasiona. Miąższ pokrój na małe kawałki. Cebulę obierz, poszatkuj.
Wszystkie warzywa wymieszaj, rozłóż do salaterek. Przygotuj sos. Połącz majonez z jogurtem naturalnym. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Sos podaj do sałatki.
czas ok. 20 min; porcja – 170 kcal, cena 1,10 złŹródło: Świat kobiety