Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Brokuły z ziemniakiem po 7. miesiącu"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 106
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 134
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 106
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 134
Składniki
Ziemniak umyj, obierz ze skórki i ponownie opłucz. Brokuły dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Warzywa włóż do 200 ml wrzątku i ugotuj do miękkości.
Jajko umyj, sparz, ugotuj w osobnym naczyniu. Gdy ostygnie, obierz ze skorupki. Oddziel żółtko od białka. Pół żółtka rozgnieć na miazgę. Żółtko dodaj do ugotowanych warzyw i wszystko zmiksuj. Do przecieru warzywnego dodaj masło lub oliwę z oliwek i ponownie zagotuj danie.Źródło: Mam dziecko