Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brownie z malinami i jagodami"
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 507
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 171
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 121
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14571
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 48
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 68
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 507
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 171
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 121
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14571
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 48
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 68
Składniki
Jagody i maliny umyj w miseczce, przynajmniej dwa razy zmieniając wodę, i delikatnie osusz.
Do rondelka włóż tłuszcz. Dodaj połamane na kawałki obie czekolady oraz cukier. Podgrzewaj na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż się rozpuszczą i powstanie gładka, jednolita masa. Zdejmij z ognia, wystudź. Przelej do miski, dodawaj po jednym jajku, mieszając mikserem. Następnie, nie przerywając miksowania, dodawaj po łyżce suchych składników.
Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu rozłóż część owoców (resztę zostaw do dekoracji), lekko wciskając je w ciasto. Piecz 35-40 minut w temperaturze 180° C.
Przygotuj polewę. Śmietankę kremówkę wlej do rondelka, podgrzej. Gdy zacznie wrzeć, zdejmij z ognia, dodaj posiekaną czekoladę i odstaw na 2-3 minuty. Następnie całość wymieszaj, aż do otrzymania gładkiej masy. Gdy polewa zacznie gęstnieć, posmaruj nią wierzch ciasta i udekoruj pozostałymi owocami.
80 minut Porcja: 400 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie