Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brownie z polewą toffi i orzeszkami"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20671
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Składniki
Gorzką czekoladę (1 i 1/2 tabliczki) posiekaj, następnie wsyp do miski i rozpuść na parze. Miskę z czekoladą ustaw na garnku z gotującą się wodą tak, aby jej dno nie dotykało wody. Mieszając, rozpuść czekoladę.
Miskę zdejmij z garnka i wsyp cukier, miksując. Następnie przełóż majonez i dodawaj po jednym jajku – dokładnie miksując po dodaniu każdego. Dodaj ekstrakt waniliowy. Wsyp mąkę, kakao i sól. Zmiksuj wszystko do połączenia składników. Na końcu wsyp posiekaną tabliczkę czekolady i wymieszaj.
Gotowe ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia (może być np. o wymiarach 17x17 cm). Piecz brownie 30 minut w piekarniku nagrzanym do 175o C.
Wystudzone ciasto udekoruj polewą karmelową i posyp pokrojonymi drobno orzeszkami. Czas przygotowania: ok. 55 minut Cena porcji: ok. 4 zł Kalorie: porcja 360 kcalŹródło: Na żywo