Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Brownies z fistaszkami i masą serową"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Twaróg utrzyj z masłem orzechowym, jajkiem i 10 dag cukru. Dodaj 1/2 posiekanych orzechów. Czekoladę stop razem z masłem. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz solą i 35 dag cukru. Porcjami domieszaj do masy czekoladowej, dodaj pozostałe jajka. Utrzyj mikserem.
Blachę posmaruj tłuszczem. Na spodzie rozsmaruj ciasto czekoladowe. Łyżką nałóż porcje masy serowej. Przemieszaj. Piecz 35 minut w temp. 175 st.
Pozostały cukier stop na jasny karmel, wymieszaj z resztą orzechów. Ciasto studź 2 godziny. Pokrój i udekoruj orzechami w karmelu. Oprósz cukrem pudrem.
ok. 1 godziny . Studzenie ciasta ok. 2 godzin. 1 porcja ok. 410 kcal.
Jeśli do ciasta dodasz orzeszków z solą, urozmaicisz słodycz czekolady. Dzieciaki będą zachwycone!Źródło: Tina