Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brukselka pod pierzynką"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Składniki
Brukselkę obgotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Cebulę obrać, posiekać. Podsmażyć na oliwie.
Dodać mięso, podsmażyć, zalać pomidorami wraz z zalewą, doprawić na ostro.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, obsypać bułką. Rozłożyć mięso, połowę sera, brukselki. Zalać jajkami rozkłóconymi ze śmietaną, resztą sera, solą, pieprzem i muszkatem. Zapiekać 40 min w 180oC.
Z mielonego możesz zrobić klopsy. Podsmaż je na oliwie, dodaj pomidory, podduś, przełóż do formy, dodaj brukselki i sos.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium