Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Brukselka z boczkiem w sosie"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2136
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 977
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20992
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2136
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 977
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20992
Składniki
Brukselkę obierz, umyj i posyp solą. Ugotuj w garnku na parze.
Na patelni podsmaż pokrojony w plastry boczek. Na tym samym tłuszczu zeszklij później posiekaną papryczkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
W rondelku podgrzej ocet i rozpuść w nim cukier.
Rozłóż na talerzu brukselkę z boczkiem i warzywami. Polej winnym sosem.
Czas: 45 min. 1 porcja = 330 kcal.Źródło: Kurier TV